Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Γαλλικό μανικιούρ.Μπορείτε και μόνες σας!

Θα σας φαίνεται δύσκολο, ιδιαίτερα για όσες από εσάς δεν μπορείτε να περιποιηθείτε μόνες τα νύχια σας. Ωστόσο, σε πολλά καταστήματα της αγοράς κυκλοφορούν σετ french manicure γνωστών εταιριών για να κάνετε γαλλικό μανικιούρ στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα. Ένα σετ περιλαμβάνει όσα χρειάζεστε, την βάση, αυτοκόλλητους οδηγούς, απαλό διαφανές βερνίκι(λευκό, εκρού, ροζ) και έντονο λευκό.
Επίσης σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες προτιμούν γαλλικό μανικιούρ με διάφορα χρώματα και αποχρώσεις, έτσι ώστε να δείχνουν πιο έντονα..ίσως και πιο εκκεντρικά καμιά φορά!
Για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στα νύχια μας θα πρέπει, αρχικά, να τα διατηρήσουμε καλοσχηματισμένα, χωρίς πετσάκια και παρανυχίδες και διορθώνοντας το μήκος των νυχιών με μια χάρτινη λίμα.(ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να τους δώσουμε ή αν θα είναι πιο μικρά ή πιο μακριά).
Ακολούθως, περνάμε τα νύχια μας, με μια προστατευτική διάφανη βάση, για να μην ξεφλουδίσουν. Σχεδιάζουμε τη χαρακτηριστική λευκή γραμμή στην άκρη των νυχιών με το ανάλογο λευκό βερνίκι. Σε μερικές συσκευασίες υπάρχουν ειδικά αυτοκόλλητα που μας βοηθούν να πετύχουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου. Αν πάλι κάπου κάνετε κάποιο λάθος και ξεφύγετε από τη γραμμή, μην ανησυχείτε. Με μια μπατονέτα και λίγο ασετόν φύγετε το λάθος. Αφού στεγνώσει, επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά. Το μυστικό για να είναι το βερνίκι σας ομοιόμορφο είναι να περνάτε πολλά και λεπτά στρώματα βερνικιού, καθώς στεγνώνουν γρηγορότερα και διαρκούν περισσότερο.
Μόλις λοιπόν, στεγνώσει το λευκό βερνίκι εντελώς, περνάμε μία στρώση από ροζ βερνίκι σε όλη την επιφάνεια ή όποια άλλη απόχρωση έχουμε επιλέξει. Τέλος περνάμε με διάφανο σκληρυντικό βερνίκι όλο το νύχι για έξτρα προστασία.
Εύκολα και γρήγορα λοιπόν, καταφέραμε με το γαλλικό μανικιούρ, να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στα νύχια μας.
Τελευταία τάση στο γαλλικό μανικιούρ η επιλεκτική διακόσμηση ορισμένων νυχιών με λαμπερά στρας, αυτοκόλλητα ή σχέδια. Στην αγορά των καλλυντικών θα βρείτε έτοιμα σετ ή βερνίκια, τα οποία με λίγη προσπάθεια εξασφαλίζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πιο κάτω, κάποιες φωτογραφίες με διάφορα χρώματα, σχέδια και στρας σε γαλλικά νύχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου