Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Μπερδεμένα μαλλιά - Συμβουλές

Τα μπερδεμένα μαλλιά είναι ένα φαινόμενο πολύ ενοχλητικό για τις γυναίκες που συνήθως έχουν μακριά μαλλιά. Ακόμα πιο ενοχλητική αλλά και πολλές φορές επίπονη μπορεί να γίνει η διαδικασία του ξεμπερδέματός τους. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που έχουν σαν συνέπεια το μπέρδεμα των μαλλιών είναι η τριβή και ο στατικός ηλεκτρισμός. Μπορεί επίσης να προκληθεί από κακή περμανάντ ή από χημική θεραπεία τους. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που έχουν σγουρά μαλλιά αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Όταν τα μαλλιά τρίβονται μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα με την τριβή φορτίζονται ηλεκτρικά, τότε αρχίζει το μπλέξιμο. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, τότε με τον καιρό θα αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμα μεγαλύτεροι κόμποι και ίσως αρχίσουν οι τρίχες ακόμη και να σπάζουν. Πώς όμως θα ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου εύκολα και χωρίς κόπο; Ορίστε ορισμένες συμβουλές:

Λιπαντικό μαλλιών
Να χρησιμοποιήσεις λάδι για τα μαλλιά, ή οποιοδήποτε άλλο λιπαντικό που είναι κατάλληλο για τρίχες. Να χρησιμοποιήσεις αρκετή ποσότητα (μην τσιγκουνευτείς) αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά μπερδεμένα.

Να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλα
Μόλις τα μαλλιά σου λαδωθούν αρκετά, να χρησιμοποιήσεις αρχικά τα δάχτυλα των χεριών σου για να προσπαθήσεις να τα ξεμπερδέψεις χοντρικά. Μην προσπαθείς κατευθείαν με την χτένα γιατί θα πονάει αρκετά.

Μείωση του πόνου
Για να μειωθεί ο πόνος, μπορείς να κρατάςτα μαλλιά σου με το χέρι κοντά στις ρίζες και με το άλλο να προσπαθείς να ξεμπλέξεις τις άκρες. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται η πίεση που εφαρμόζεται στις ρίζες των μαλλιών.

Χτένα - Αραιά δόντια
Αφού ξεμπερδέψεις τα πολλά με τα δάχτυλά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με αραιά δόντια. Προσπάθησε να ξεμπερδεύεις μόνο μία μικρή τούφα κάθε φορά.

Χτένα - Πυκνότερα δόντια
Αν τα έχεις κάνει όλα σωστά μέχρι στιγμής, τότε τα μαλλιά σου σχεδόν θα έχουν ξεμπερδευτεί. Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με λίγο πυκνότερα δόντια για να τα ξεμπερδέψεις τελείως.

Ξέπλυνε
Μπορείς προσεκτικά να ξεπλύνεις το λάδι αν απαιτείται. Πρόσεχε μην τα ξαναμπερδέψεις.


Συμβουλές

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο ως λιπαντικό για τα μαλλιά.

Για να αποτρέψεις το μπέρδεμα των μαλλιών στον ύπνο, μπορείς να επιλέξεις ένα απλό χτένισμα πρίν ξαπλώσεις όπως για παράδειγμα μια χαλαρή αλογοουρά. Αυτό θα κάνει τα μαλλιά σου ευκολοδούλευτα το πρωϊ. Επίσης μειώνει και την ακμή επειδή δεν έρχονται τα μαλλιά σε επαφή με το πρόσωπο.


Πράγματα - Προϊόντα που θα χρειαστούν για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών:

- Χτένα με αραιά δόντια

- Χτένα με πυκνά δόντια

Σαμπουάν (Για να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου μετά το ξεμπέρδεμα)

Χρόνος και υπομονή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου